събота, 28 септември 2013 г.

Когато съм във вихъра си...

Има много запомнящи се изцепки. Та реших да ви споделя какви бисери съм ръсила последно време, казани в правилния момент :D ..
Най - новия ми бисер е от преди няколко минути. Днес реших да си варя царевица, но понеже беше много рано сутринта и съвсем изключих, че съм сложила нещо на котлона, докато сляза да видя какво мирише така се усетих, че е моята царевица. Заварих я по следния начин - водата вече отдавна я нямаше, а царевицата се беше позапекла приятно от една страна, тенджерата беше изгоряла цялата. Веднага взех спешни мерки, но чернилката от тенджерата не падна, после ми се наложи да изляза и като се прибрах забелязах, че някоя от съквартирантките ми я е търкала също. При мисълта, че е съквартирантката, която гледа на кръв всички и само чакам момента, в който ще реши да се заяде за нещо, запретнах ръкави и почнах да я търкам, така на 2-3 пъти, като накрая заключих с репликата, че "Ако я потъркам още малко тази тенджера накрая може да излезе нещо от нея". Me and my magical pot - Dutch edition.
По повод съквартирантката ми, която наскоро си направи блог за рецепти, който е потресаващо ужасен, без вид, без нищо та за нея лафа ми беше "Тя е нещо, като новия Майкъл Джексън на кроасаните, но е по скоро Гордан Рамзи на гурме кухнята - загорели пържени филии със захар на снимки с лошо качество."
Другият ми бисер е по повод това, че холандците започват да стават все по намръщени и гледащи злобно с идването на зимата е "Сезонът на самоубийствата започна!". Тук имат навика да се депресират от нищо и да се мятат пред влаковете...
"Няма вода за 2 часа и всички се побъркват... За щастие аз идвам от България, където нещо подобно дори не те изненадва". True story! Купуват се едни галони с вода и се почват едни километражни Facebook статуси...
Вчера на вечеря една приятелка обесняваше нещо как май я било ухапал комар, при което на ръката имаше две малки точки, отговорих й, че е паяк, тя се шокира, а някой друг каза змия, при което дойде и моя ред "Змия - змия не хапе". :D
Една приятелка ми разказваше как хората, които не са от столицата мислят столичани за много надути и хапливи, а София я мислят за мръсна, пренаселена, шумна и прочие... При което аз се обадих с нещо от рода на "Ами като толкова не им харесва да си ходят кой от къде е, някой да не би да ги е карал да идват!" - та да, ето може би защо имат такова мнение:D Нищо против нямам към хората, които не са от София, но е нелепо да идваш от майната си и да се оплакваш.. Просто е невъобразимо нелепо!
Има един израз, който използвам много често, когато някой влачи нещо пред мен и ми пречи да мина, или кара колата си много бавно "Моля ти се, слез и я пренеси на гръб за да може да мина!" А другия бисер ми е "Ако можеш да се влачиш още по - бавно, ще е просто великопепно".
Не съм много гаден човек :D Просто съм изключително саркастична, иронична и прочие, с времето ми е станало някакъв навик и го правя несъзнателно да отговарям саркастично, дори когато съм сериозна хората около мен ме питат "Това сарказъм ли беше?" и съответно трябва да отричам.



2 коментара:

  1. заради "слез и я пренеси на гръб за да може да мина" не успях да спра да се смея минута :D

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че съм те развеселила :D

    ОтговорИзтриване